Beteg Network - Egészség és Életmód Portál

3.0 Beta

 

kineziolgiaA kineziológia egy alternatív, holisztikus jellegű, képesség-, készség- és személyiségfejlesztő, prevenciós jellegű módszer. Lényege az izomtesztelés, mely során az izmok működésében mintegy "elraktározódott" élmény- és "sérülésbenyomatok" kerülnek felderítésre.  A kezelés hatékonyan befolyásolja testünk energiaáramlását, beindítja a test öngyógyító mechanizmusát. Alapjait  Dr. Georges Goodheart amerikai manuál terapeuta fektette le. Magyarországon 1997 óta a természetgyógyászathoz tartozó hivatalosan elismert szakma.

 

 

 

Hazánkban legismertebb kineziológiai irányzatok

Touch for Healt (Gyógyító érintés): Kialakítója Dr. John Thie volt. Módszere lényege, hogy minden egyes izomhoz hozzárendelt egy meridiánt, egy neurolimfatikus reflexzónát és neurovasculáris pontokat. Az izmok tesztelésével feltérképezik a test energiaállapotát, majd visszaállíthatják a kibillent energetikai egyensúlyt.

Three in One-One Brain: Kidolgozása Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace Callaway nevéhehez fűződik. Fontos szerepet kap a két agyfélteke kiegyensúlyozása és integrálása. A módszer lényege, hogy a kezelés során megkeresik a páciens jelenbeli problémájához kapcsolódó múltbéli konfliktusokat (átélt fájdalom, félelem), melyek energiablokádot hoznak létre a szervezetben, gátolva annak harmonikus működését, majd meghatározott korrekcióval feloldják ezeket a negatív emlékeket.

Mi történik a kezelés alatt?

A kineziológusok izomteszteléssel dolgoznak. Ez azt jelenti, hogy a terapeuta kérdéseket tesz fel a páciensnek, miközben enyhe nyomást gyakorol a vizsgált személy kinyújtott karjára. A kar izmai, közvetítve az agy, illetve a test sejtes memória szinten tárolt információit, a feltett kérdésekre erősen tartó vagy elgyengülő izomtónussal "válaszolnak". Ha fény derült a problémára, akkor személyre szabott eljárásokkal segítik a blokk feloldását.

Miben segít a kineziológia?

 • A testi-lelki egészség és egyensúly létrehozásában és fenntartásában...
 • A vitalitás és energiaszint növelésében...
 • Az önbizalom és az önértékelés pozitív megerősítésében...
 • Kreativitásunk és képességeink kibontakoztatásában...
 • A céljaink elérését akadályozó belső akadályok felszámolásában...
 • A stresszek és félelmek kezelésében...
 • A kommunkikáció és az önkifejezés útjában álló gátak feloldásában...
 • Döntéshelyzetekben, egyéni választásunk meghozatalában...
 • Kapcsolataink mélyítésében...
 • Munkahelyi, családi konfliktusok és szexuális problémák rendezésében...
 • Önmagunk megismerésében, tudatosságunk fejlesztésében és belső harmóniánk kialakításában...
 • Életminőségünk fejlesztésében

 

Milyen betegséggel fordulhatunk kineziológushoz?

Allergiák, alvászavar, beilleszkedési nehézségek, beszédzavarok, bőrproblémák, candida, depresszió, emésztési zavarok, evési zavarok, fáradékonyság, függőség, hajhullás, immungyengeség, izomproblémák, koncentrációzavar, klimax, krízisszituációk, koncentrációzavar, krónikus fáradtság, meddőség, migrén, pánikbetegség, stressz, szorongás, viselkedési zavarok, végtagfájdalmak.

 

http://www.kineziologia.hu/component/option,com_frontpage/Itemid,80/

Dr. Tamási József: Természetgyógyászati alapismeretek

Belépés

Látogatók

Oldalainkat 73 vendég és 0 tag böngészi

Rovatszerkesztő:

Dr. Béres Katalin


Orvos