Beteg Network - Egészség és Életmód Portál

3.0 Beta

Szexológia

Kérdés: Kb. 15 éve visszatérő enyhe prosztagyulladásom van. Amely általában nem okoz komoly panaszt, csak egy kis vizelési nehézséget. Urológusom alfa-1-receptor blokkoló gyógyszert írt fel, és ez segít, ha időnként erősebbek a panaszaim. Sajnos ezzel együtt olyasfajta merevedési problémát is tapasztalok, hogy a szeretkezés közben időnként lelohad a péniszem, amúgy más probléma nincs. Legfeljebb annyi, hogy nem annyira kemény, mint a prosztatitiszem előtt.

Kérdésem: érdemes ezzel a problémával orvoshoz fordulni, vagy ez a gyógyíthatatlan prosztatitisz következménye, amit el kell fogadni? Ha viszont létezik, akkor milyen mechanizmusú gyógymód ? Előre is köszönöm válaszát!

Bővebben: Webkérdések - Prosztatitisz

Kérdés: Kicsit szégyenlősen, de meg szeretném kérdezni a következőt: Szexuális együttlétünk előtt a férjem sohasem mos kezet. Alul viszont a kezével is megérinti a hüvelyemet. Most az utolsó alkalom óta veseszerű fájdalmaim vannak! Lehet a két tény közt összefüggés? Mármint szóba jöhet valami fertőzés? Nagyon szeretném véleményét kérni, és nagyon köszönöm! \"KÉZMOSÁS\" jeligére

Bővebben: Webkérdések - Kézmosás szexuális...

Huncutságra készülve vagy előrelátó óvatossággal mérlegelheted: kikerülhető a flört az életedben vagy elbuksz benne mindenképpen? Bárcsak jósolhatnánk neked, hogy a te életed mennyire lesz meredek!

 

Szerelem? Az milyen?


Ellenvélemény:“A szerelem önző, nem osztoznék a páromon soha senkivel, mert megenne a féltékenység - és a szerelmemet se hoznám olyan helyzetbe, hogy a szeme láttára mással csináljam.”
Mégha egyet is értesz - mit tehetnél mást, ha ilyen vagy – gondold át. Valóban ilyen a szerelem? Ez volna az a híres? Ezt jelenti a jóban-rosszban, a mindent legyőz? Megcsalás, féltékenység, csábítás, önzés, hiányérzet, gyűlölet… - mond, miért keveredhetnének ezek a szerelemmel? Mi köze a szerelemnek ezekhez? Ugye, te sem hiszed?
A szerelem csupán erős vonzás. Nincs neme. Nem kötöttség, hanem szabadság, ami enged haladni a jó felé. Nem félelem és nem hatalom, csupán ellenálhatatlanság. A szerelemre nem tudsz hatással lenni. Van valami, ami tőled független és másoktól is. Létezik ez a valami, amiben bízhatsz, mert senki sem kényszeríthet rá senkit. Nem a tiéd, hanem benne élhetsz másokkal együtt, mert összeköt bárkivel. Hogyan próbálhatnád ki akarattal a szerelemet, az ellenállhatatlant? Ő tesz téged próbára és megtudod, hogy kivé változhatsz.

Bővebben: Megéri-e a flört és ami utána jöhet?...

Abban a nagy többség és a szakemberek is egyetértenek, hogy a harmonikus párkapcsolat alapja a mindkét fél igényeit kielégítő szexuális élet. Összehangolja a párokat testileg-lelkileg. Most azonban jöjjön pár érdekesség, ami talán eddig sokak számára nem volt ennyire egyértelmű, de mára bizonyítást nyert.

Bővebben: Megdöbbentő tények a spermáról...

A szüzesség 16-23 éves korban általában nyomtalanul eltűnik. Hiába is siratjuk a régi szép időket, ma már nem olyan nagy dolog ez. A szűzhártya óvja a nő hüvelyét, amikor még rövid és könnyebben fertőződik, sérül. Ez az kis szűkítés is alkalmas arra, hogy némi gátat szabjon a kicsi mikrorganizmusoknak és a nagyobb tárgyaknak, óv a sérülésektől és a hagyományok alaptétele olykor még napjainkban is. De hogyan is kell elveszíteni, hogy már az első alkalom is élvezetes legyen? Hogyan lehet felkészülni a szexben a továbbfejlődésre, mikor a partner is kevéssé ismert egy ilyen közeli kapcsolathoz. Az izgalom azonban ettől csak nő és éppen erre van szükség a jó szexhez.

Bővebben: Orgazmusszerviz - Szűz és szex

William-Adolphe_Bouguereau festményeÁrtatlanul és tiszta szívvel közeledni egymáshoz. Megadni és megszerezni a legnagyobb, megismételhetetlen élményt. A szüzek legtöbbször csak arra vágynak, hogy ne süljenek fel és ne okozzanak oktalan fájdalmat egymásnak. Az első igaz szerelem nehézségei azonban praktikus felkészüléssel szinte teljesen megelőzhetők.

Bővebben: Ha mindketten szüzek vagyunk...

Gyakran található a szakértői oldalakon is olyan megállapítás a korai magömlésről, ami a nők egyedi igényeihez köti a férfiak megfelelő idejét. A lenti idézet egy weboldalról származik:

"Hogy tisztázzuk, ha egy férfi 8 perc után éri el az orgazmust, ez abban az esetben nem számít korai ejakulációnak, ha a partnerének mondjuk 5 percre van szüksége, így tehát mindkét fél elégedett az időzítéssel. Egy másik férfi maximum 20 percig is késleltetheti orgazmusát, de mégis korai magömlésnek számíthat, ha partnerének, az előjáték ellenére is 35 percre van szüksége, ahhoz hogy orgazmust érjen el. Ha a második esetben a közösülés a stimuláció metódusa és a férfi 20 perc után orgazmust ér el, megszűnik a merevedése !), így lehetetlenné válik számára (legalábbis közösülés által) kielégíteni partnerét, akinek 35 perce lenne szüksége az orgazmus elérésére."

 

Bővebben: Ismét korai magömlés 3

Egy 3 éve tartó boldog-boldogtalan szerelem aszexuális története.

Gábor: Azért írtam magának, mert már végleg muszáj volt egy szakember véleményét is hallanom.  Szeretném megkérni, hogy segítsen nekem néhány mondatos levelében. Nem is szaporítanám tovább a szót, hanem belevágnék a közepébe: Nos, barátnőmmel már nagyon régóta együtt vagyunk, lassan 3 éve. Szeretjük egymást, illetve én nagyon szeretem őt, és ő is ezt mutatja felém. Azonban mégis akadnak kétségeim. Ennek egyik oka, hogy hiába a hosszú idő, még nem szeretkeztünk. Azt mondja nekem, hogy nem szabad neki, azért mert kb 3 éve műtötték (cisztát találtak a petevezetékén és eltávolították), és azóta állítólag majdnem mindig késik neki a menstruációja, néha még akár 3 hónapot is. Úgy emlékszem, hogy ennyi miatt. Szeretném végre magától, egy szakembertől megtudni, hogy ez komolyan igaz lehet-e. Tényleg ez gátol-e minket a szeretkezésben, vagy pedig csak ócska kifogás. Ennyi idő eltelte után véleményem szerint nem csoda, ha kezdek kételkedni, mert mindig ugyanez a kifogás. Ráadásul az is lehet, hogy meghazudtolja magát állandóan. Általában amikor nálam alszik (2x volt erre eddig példa), akkor kijelenti, hogy "de nem lesz semmi". Nos, ha én tisztában vagyok a betegségével, és tudom, hogy nem szabad, akkor hogy számítanék valamire? Szóval szerintem ezzel saját magát elárulja állandóan. Amikor múltkor ezt mondta, akkor mondtam neki, hogy persze, tudom, beteg vagy, jó hogy nem lesz semmi. Erre akkor nem válaszolt semmit, csak maga elé nézett. Szóval szerintem lehet, hogy ez csak egy ócska kifogás. Már nagyon nehezen bírom ezt az állapotot. De szerintem nem csoda. Így, szeretkezés nélkül néha úgy érzem, mintha csak jó barátok lennénk, semmi több. Mit kéne tennem? Várjak még? Amikor beszélgetni akarok vele erről, akkor általában jön a kifogás, hogy most nem akar, mert nincs olyan kedve stb. És az ilyesfajta közeledésemet is el szokta utasítani. Egyébként én 19, ő 18 éves. Azt még megjegyezném, hogy általában én szoktam őt "szeretgetni", simogatni stb, de ez visszafele általában nem igaz.

Bővebben: Orgazmusszerviz - Szeret? Nem szeret?

Belépés

Látogatók

Oldalainkat 200 vendég és 0 tag böngészi

Rovatszerkesztő:

Dr. Tóth Emese

IMG_0117_2ed

Orvos, Szexológus

Rólam

www.orgazmusszerviz.hu
www.orgasmclinic.com