Beteg Network - Egészség és Életmód Portál

3.0 Beta

Táplálkozás

 

sunshine-vitamin

A D vitaminnak a két legjelentősebb formája:  D2-vitamin (ergocalciferol) és a D3 -vitamin (colecalciferol). Szervezetünkben a D3-vitaminnak van nagy jelentősége. A táplálék útján jut a szervezetbe, vagy a bőrben UV sugárzás hatására keletkezik. Aktív formája a calcitriol (1α, 25-dihydroxycolecalciferol), amely a májban, majd a vesében alakul ki különböző enzimek hatására. 

Bővebben: A D-vitamin hiányról (I. Rész:...

 

A vegetáriánus emberA vegetarianizmus hazánkban is tért hódít, a nyugati társadalmakban a „nem húsevés" teljesen elfogadott, de egyre inkább a mi kultúránk részévé is válik. Sokunknak előítélete van ezzel a fajta táplálkozási móddal szemben, de hogy a dolgokat pontosan lássuk fontos a megismernünk mibenlétét és különbséget tennünk a vegetarianizmus különböző formái között. A vegetáriánusok körében elsősorban elégtelen energia bevitellel, továbbá kálcium- , vas- , cink- , B12- , és D- vitamin hiánnyal kell számolnunk.

 

Bővebben: A vegetáriánus táplálkozás formái,...

 

Sokat hallottunk már az Omega-3 zsírsavak jótékony hatásáról. Már régebben is köztudott dolog volt, miszerint ezen zsírsavak fogyasztása a szív és érrendszeri megbetegedések rizikóját csökkentik. Az elmúlt években azonban a kutatók szorgos munkájának köszönhetően egyre több betegség kerül napvilágra, amelyekre a többszörösen telítetlen zsírsavaknak jótékony hatásal van.

Bővebben: Az Omega-3 zsírsav, fél egészség

Belépés

Látogatók

Oldalainkat 103 vendég és 0 tag böngészi

Rovatszerkesztő:

Laczkó Gergely

70_4a42a966c696a
DEOEC ÁOK
szigorló