Beteg Network - Egészség és Életmód Portál

3.0 Beta

Young_HarmonySzámtalan esetben bizonyították már, hogy a legtöbb betegség kialakulásában lelki tényezők játszanak szerepet. A természetgyógyászat holisztikus szemléletmódja szerint az egészséges ember testi-lelki-szellemi egyensúlyban van. Ha a lelkünk 'megbetegszik', megbomlik az egyensúlyi állapot és tünetek jelentkeznek. Fontos tehát a tüneteket megvizsgálni. Sokak számára egyszerűbb minden bajra valami orvosságot bevenni, de nem ártana tartani egy kis önismeretet; vajon nem-e kellene változtatni viselkedésünkön, felfogásunkon, gondolkodásmódunkon, életmódunkon. Hisz a megoldatlan problémák újból a felszínre fognak törni, tünetek széles skáláját felvonultatva. A betegségek lelki hátterének feltárásával, megértésével lehetőséget kapunk arra, hogy a gyógyulás útjára lépjünk.

Egyes szervrendszerek megbetegedéseinek hátterében húzódó lelki okok.

1, A vizeletkiválasztó szervrendszer

Veseproblémák partnerkapcsolati zavarokra, személyek közötti konfliktusra utalnak. A vesekő olyan emberekre jellemző, akik nem tudnak megválni a problémáiktól. A betegre háruló fokozott stressz, lelki nyomás a húgyhólyag tárolási zavarában nyilvánulhat meg. A veseciszta jelezheti, hogy az illető nem akar tudomást venni bizonyos dolgokról.

2, Az emésztőrendszer

A gyomor bántalmai gyakran jeleznek olyan problémát, amit nem tudunk megemészteni, rágódunk valamin. Gyomorsavtúltengést okoz, ha valaki nem tudja kiadni a dühét. A gyomorhurut akkor jelentkezik, ha emésztetlen problémát nyelünk le.A hasmenés gyakori problémája a szorongó, félénk embereknek. A székrekedés jellemző a fösvényekre, valamint felhívja a figyelmet, hogy az illető nem találja az egyensúlyt az adni és kapni között. Vastagbélgyulladásban szenvedő beteg fél megvalósítani saját elképzeléseit. A májprobléma mértékletességre int, az értékelés és a feldolgozás problematikájára utal. Epebetegség mögött gyakran húzódik meg agresszió, düh, keserűség. Az epekő megkövesedett, elfojtott gondolatokra utal.

3, A légzőrendszer

Az orrpolip jelezheti, hogy valami elzárja a dolgok megoldását, az orrdugulás az érzelmek áramlásának elakadását mutathatja. Az orrvérzés lehet figyelemfelhívó, illetve utalhat fokozott feszültségre, feldolgozatlan eseményekre. A nátha és az influenza arra hívja fel a figyelmet, hogy a páciensnek  elege van, pihenni szeretne. A tüdő megbetegedése a kapcsolat és kommunikáció zavara, valamint a szabadság hiányáé. Az asztmás beteg sok sérelmet nyelt le, amelyektől szeretne megszabadulni, illetve többet szeretne kapni. A köhögés azt jelzi, hogy valamitől meg akar szabadulni, illetve fel szeretné hívni magára a figyelmet.

Forrás: Dr. Csikai Erzsike, Nagyné Halász Anna: Reflexológiai klinikum

Belépés

Látogatók

Oldalainkat 65 vendég és 0 tag böngészi

Rovatszerkesztő:

Dr. Béres Katalin


Orvos