Beteg Network - Egészség és Életmód Portál

3.0 Beta

120px-Homeopatia_lactosa_sacarosa A homeopatiás készítmények nevében három adat található.

Például a Chamomilla Vulgáris CH 9

Chamomilla Vulgáris a készítmény neve: A homeopatiás készítményeknek latin neve van, ennek köszönhető, hogy a homeopátiás szerek nemzetközi elnevezése minden országban azonos.

H: A 'H' azt jelzi, hogy a szer Hahnemann módszere szerint lett készítve. (lásd Homeopatia I. cikk)

C 9: A homeopátiás őstinktúrát 9-szer hígítottak fel a százszorosára, ez adja meg a szer potenciálját, erősségét.

A hígításokat színekkel jelzik.

Zöld - 5 CH

Kék - 9 CH

Narancs - 15 CH

Mályva - 30 CH

A leggyakrabban alkalmazott kiszerelési forma a golyócska. A homeopátiás golyócskákat víz nélkül a nyelv alatt kell elszopogatni és nem lenyelni. Nem szabad a golyókat nedves, zsíros kézzel megfogni.

A golyócskák a száj nyálkahártyáján keresztül szívódnak fel. Emiatt lehetőleg az alkalmazás előtt, valamint után legalább fél órával kerülni kell az evést, az ivást, rágózást, dohányzást, fogmosást mentolos fogkrémmel, mert minden olyan anyag, amely a szájban ízként marad, csökkenti a homeopátiás szer hatékonyságát. A kezelés ideje alatt kerülni kell illóolajok alkalmazását.

Csecsemőknél vagy olyanoknál, akik nem tudják elszopogatni a golyócskákat kevés vízben fel lehet oldani. Fontos, hogy a golyó ne érintkezzen fémmel, ezért a feloldás olyan kanálban vagy pohárban történjen, ami műanyagból vagy üvegből készült. Az oldódáshoz 10-20 percre is szükség lehet.

A golyókat szobahőmérsékleten (15-25 ºC), száraz helyen, fénytől, közvetlen napsugárzástól és erős elektromágneses hatásoktól (TV, mikrohullámú sütő, mobiltelefon) védve kell tárolni. Megfelelő, semleges hely számukra egy fiók vagy egy szekrény. A homeopátiás szerek szavatossága 5 évre szól.

Homeopatiás szer alkalmazásakor kérje ki homeopatiában jártas szakember véleményét. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

Forrás:

http://www.boiron.hu/index.php?lang=hu

Belépés

Látogatók

Oldalainkat 69 vendég és 0 tag böngészi

Rovatszerkesztő:

Dr. Béres Katalin


Orvos